Νέα συνάντηση με θεσμικούς εκπροσώπους αγροτικών φορέων σε διευρυμένη σύνθεση θα έχει σήμερα, στις 11:30, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη, στο πλαίσιο της υλοποίησης των δεσμεύσεων της κυβέρνησης απέναντί τους.

Σημειώνεται ότι στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 11 Μαρτίου, με εκπροσώπους της Θεσσαλίας, υπογράμμισε πως  «πολλά από τα αιτήματα των αγροτών είναι δίκαια» και δεσμεύτηκε πως «όσο είναι εφικτό τα ικανοποιούμε». Εστίασε δε στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), εξηγώντας ότι το ΕΛΚ σε αντίθεση με τους πράσινους και τους ευρωσοσιαλιστές έβαζε πάντα «φρένο» στην ταχύτητα υλοποίησης της πράσινης μετάβασης.

Την ίδια ώρα, με τροπολογία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρέχεται η δυνατότητα σε κατόχους αγροτικών τιμολογίων να συνάψουν μακροχρόνιες συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με χαμηλές τιμές ρεύματος, ενώ συνεχίζονται οι καταβολές των αποζημιώσεων από τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται επίσης ότι την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σύσκεψη και με τους εκπροσώπους των φορέων της Θεσσαλίας όπου παρουσιάστηκε το master plan της ολλανδικής εταιρείας για την ανασυγκρότηση της περιοχής.