Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε πριν λίγο το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές και για πολλά στελέχη αλλά και φίλους του κόμματος έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη. Σε μια κίνηση πανικού μπροστά στις αρνητικές δημοσκοπήσεις ο Νίκος Ανδρουλάκης πρόσθεσε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος τον Θοδωρή Ζαγοράκη. 

Είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο ανανέωσης του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές απέρριψε μια τρίτη υποψηφιότητα Ζαγοράκη με τη Νέα Δημοκρατία. Ωστόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον γνωστό ποδοσφαιριστή, έσπευσε να συμπεριλάβει τον πρώην αθλητή στο ψηφοδέλτιό του, παρά τις μεγάλες αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης είχε εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή του ενώ πολλοί γνωστοί βουλευτές του κόμματος είχαν διαμηνύσει στον πρόεδρο ότι η υποψηφιότητα Ζαγοράκη θα στείλει το λάθος μήνυμα. Ωστόσο ο Νίκος Ανδρουλάκης βλέποντας ότι επέστρεψε στην τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις και μάλιστα με αξιοσημείωτη πτώση των ποσοστών του σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, θεωρεί ότι η αναγνωρισιμότητα Ζαγοράκη μπορεί να βοηθήσει το κόμμα στο στόχο για τη δεύτερη θέση. Ήδη πολλά προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, τα οποία δεν είναι και τόσο ευχαριστημένα με την ηγεσία Ανδρουλάκη, υποστήριζαν ότι η υποψηφιότητα Ζαγοράκη είναι κίνηση πανικού, η οποία μάλλον θα βλάψει το ΠΑΣΟΚ. 

Οι αρνήσεις και οι ισορροπίες

Με δεδομένο ότι όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις παγιώνουν το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση και ότι ένα τέτοιο σενάριο θα ανοίξει θέμα ηγεσίας στο κόμμα μετά τις ευρωεκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναζήτησε και άλλα αναγνωρίσιμα πρόσωπα για το ψηφοδέλτιο, ωστόσο εισέπραξε πολλές αρνήσεις. Η πιο ηχηρή άρνηση ήταν αυτή της γνωστής δημοσιογράφου και παρουσιάστριας, Μαρίας Αναστασοπούλου. Έτσι κατέληξε ξανά στον αδερφό του Γρηγόρη Αρναούτογλου, Σάκη, ο οποίος είναι γνωστός τηλεοπτικός μετεωρολόγος και έθεσε ξανά υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ δίχως να καταφέρει να εκλεγεί. Ανάμεσα στα πρόσωπα που θέτουν υποψηφιότητα είναι και ο αδερφός του Γιώργου Παπανδρέου, Νίκος, καθώς και ο πρώην υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης, σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει την «παπανδρεΐκή» πτέρυγα. 

Επιπλέον στο ψηφοδέλτιο συμπεριλαμβάνεται και ο Κώστας Χρυσόγονος, ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015 καθώς και ο υιός του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη, Λευτέρης. Υποψήφιος είναι επίσης και ο γνωστός συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ., Γιώργος Καλλιακμάνης. Ήδη πολλοί στο ΠΑΣΟΚ μιλούν για αδύναμο ψηφοδέλτιο που στέλνει το λάθος μήνυμα πάρα τις πανηγυρικές δηλώσεις Ανδρουλάκη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης με αυτά τα πρόσωπα ευελπιστεί να αποφύγει τη συντριβή της τρίτης θέσης διότι σε αυτήν την περίπτωση το πολιτικό του μέλλον είναι εξαιρετικά αβέβαιο.