Με ένα σαφές μήνυμα για τη σταθερή προσπάθεια της κυβέρνησης να ενισχύσει το εισόδημα και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα του πολίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης και το υπουργείο Εργασίας για τις πρωτουβουλίες του, από την 30η ήμερα καριέρας με θέμα τη Γαλάζια Οικονομία», που διοργανώθηκε στο λιμάνι του Πειραιά. «Καθώς η ανεργία μειώνεται στη χώρα μας και οι μισθοί αυξάνονται, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία η ευθυγράμμιση των δυνατοτήτων του εργατικού δυναμικού με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Στον τομέα αυτό η προσφορά της ΔΥπΑ είναι σημαντική όχι μόνο με ημέρες καριέρας αλλά και μέσα από προγράμματα και κατάρτιση ώστε να προσφέρουμε στους νέους συμπολίτες μας περισσότερες θέσεις εργασίας και πιο πολλές σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την διοργάνωση στην Πέτρινη Αποθήκη του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, στη Δραπετσώνα, περιηγήθηκε στα περίπτερα και μίλησε με επισκέπτες που αναζητούν εργασία. 

«Θέλω να συγχαρώ την δημόσια υπηρεσία απασχόλησης αλλά και το υπουργείο εργασίας για τις σημαντικές πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει στον τομέα των ενεργητικών πολιτικών εργασίας» σημείωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:. «Οι Ημέρες καριέρας έχουν κατοχυρωθεί πια στη συνείδηση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων, ως ένας εξαιρετικά επιτυχημένος θεσμός, είναι η 30ή αυτή η οποία είναι αφιερωμένη στην γαλάζια οικονομία,79 επιχειρήσεις ποιοι συμμετέχουν πάνω από 1000 θέσεις εργασίας προσφέρονται για εργαζόμενος είτε ανέργους είτε εργαζόμενος που θέλουν να αλλάξουν απασχόληση. Να έρθουν εδω να σου να μιλήσουν απευθείας με τις επιχειρήσεις για να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή για το εργασιακό τους μέλλον. Καθώς η ανεργία μειώνεται στη χώρα μας και οι μισθοί αυξάνονται, αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία η ευθυγράμμιση των δυνατοτήτων του εργατικού δυναμικού με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας. Στον τομέα αυτό η ΔΥπΑ όχι μόνο με ημέρες καριέρας αλλά και μέσα από προγράμματα και κατάρτιση συνδράμει ώστε να προσφέρουμε στους νέους συμπολίτες μας περισσότερες θέσεις εργασίας και πιο πολλές σταθερές και καλοπληρωμένες δουλειές».

Η πολλά υποσχόμενη «Γαλάζια Οικονομία»

Στον τομέα της γαλάζιας οικονομίας (ναυτιλία, ναυπηγεία, ακτοπλοΐα, θαλάσσιος τουρισμός - yachting, κ.ά.) συμμετέχουν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό για 1.000 θέσεις εργασίας. Οι ημερες καριέρας εκτιμώνται ως ένας πολύ επιτυχημένος θεσμός και η σημερινή διοργάνωση είναι η 30η από τον Σεπτέμβριο του 2021.