Απέναντί μας βρίσκεται ένας εισαγόμενος αρχηγός που προσβάλλει τη δημοκρατία και τους θεσμούς μιλώντας με θράσος και χωρίς εκλογική απειρία, αφήνοντας υπονοούμενα για νοθείες. Θέλοντας να ξεπεράσει ακόμα και τον προκάτοχό του υπόσχεται παροχές από το παλιό λεφτόδεντρο του ΣΥΡΙΖΑ που φαίνεται πως δεν έχει ξεραθεί ακόμα. Δίπλα του ένας δεύτερος πρόεδρος αρχίζει να βάφει το κόμμα του με τα χρώματα του πρώτου, πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα μείνει τρίτος. «Πράγματι, ωραία φιλοδοξία» σχολίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας για την αντιπολίτευση από το βήμα του 15ου Συνεδρίου του κόμματος στο Ζάππειο Μέγαρο .

Στη συνέχεια μίλησε για ακραίες φωνές που μιλούν τη γλώσσα του παρελθόντος και με συνθήματα επειδή δεν έχουν τίποτα να πουν. Είπε ότι από την αντιπολίτευση δεν διστάζουν να δυσφημίσουν τη χώρα στο εσωτερικό και να καπηλεύονται ένα τεράστιο πένθος στο εσωτερικό, κάνοντας τον πόνο κομματικό εργαλείο.

«Στην κυβέρνηση θα μείνουν οι πολλοί, όχι οι λίγοι, οι ιδέες και οι πράξεις, όχι τα πορτοφόλια και οι φήμες»
Όσοι θέλουν να πριονίσουν την κυβέρνηση και τη ΝΔ για να δυναμώσουν, είναι βαθιά γελασμένοι, είπε ο πρωθυπουργός. «Έχουμε υποχρέωση να μην επιτρέψουμε ο δημόσιος λόγος να γίνει βάλτος φημών» τόνισε και είπε ότι έτσι διαλύεται ο ίδιος ο κοινωνικός ιστός και αποκαλύπτεται το ήθος της αντίπερα όχθης, «με μια χυδαία τοξικότητα που δεν θα μας βρει απροετοίμαστους». «Στην κυβέρνηση θα μείνουν οι πολλοί, όχι οι λίγοι, οι ιδέες και οι πράξεις, όχι τα πορτοφόλια και οι φήμες».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε: Οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι καθιέρωσαν τα σύνορα ως ευρωπαϊκά, ποιοι διαμόρφωσαν πολιτική για το μεταναστευτικό, ποιοι πετύχαμε να συγκροτηθεί το ταμείο ανάκαμψης. Αυτή είναι η ΝΔ, η παράταξη που μπορεί να μεταφράζει τις ευρωπαϊκές πολιτικές σε απτά οφέλη για τη χώρα. «Δεν είναι καιρός για συνθήματα, αλλά για επιχειρήματα. Δεν είναι καιρός για χαλαρή νοοτροπία, αλλά για συσπείρωση» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Απαντάμε στον μηδενισμό με τα πολλά που έχουν γίνει και θα γίνουν, είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Δεν αρνούμαστε αστοχίες, αλλά δεν υποτασσόμαστε σε αυτές. Ζητούμε από τους πολίτες να πουν όχι στους άκυρους πειραματισμούς, να πουν μεγάλο ναι στη σταθερότητα καις τη σιγουριά» είπε.

«Η ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη το καλοκαίρι του 2015, βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό». Να ενωθούμε όπως στις εκλογές του περασμένου Μαΐου και του περασμένου Ιουνίου, είπε.