Δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για ειρηνευτικές συνομιλίες επί του παρόντος ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ουκρανία εξαιτίας της επίσημης άρνησης του Κιέβου να διαπραγματευτεί με τη Μόσχας δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα το 2022 χαρακτηρίζοντας επισήμως «αδύνατη» κάθε προοπτική συνομιλιών του Κιέβου με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο συνομιλιών με «έναν άλλο πρόεδρο της Ρωσίας», όπως τον χαρακτήρισε ο Ρώσος αξιωματούχος.

Διέξοδο για παράκαμψη των εμποδίων της Ε.Ε στο Ρωσικό LNG αναζητεί η Μόσχα-«παράνομες οι κυρώσεις»

Η Ρωσία θα αναζητήσει τρόπους για να παρακάμψει τις παράνομες κυρώσεις –όπως τις χαρακτηρίζει–που επιβάλλει η ΕΕ επί των επιχειρήσεών της του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, προσθέτοντας ότι τυχόν μέτρα θα έχουν αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή βιομηχανία.

«Οι απόπειρες για να εξαναγκαστεί η Ρωσία εκτός των ενεργειακών αγορών και για τη στροφή προς ακριβότερες αγορές είναι συνεχιζόμενες», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το επόμενο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να προτείνει περιορισμούς στο ρωσικό υγροποιημένο φυσικό αέριο για πρώτη φορά, περιλαμβανομένης της απαγόρευσης μεταφόρτωσης στην ΕΕ και μέτρα εναντίον τριών ρωσικών έργων LNG.