Την Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024, μέλη της ομάδας της Bright Academy επισκέφθηκαν το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα». Με μεγάλη χαρά, μέλη του «Η Μητέρα» υποδέχτηκαν την «οικογένεια» της Bright Academy, στις εγκαταστάσεις τους, στο Ίλιον. Σε παιδιά ηλικίας έως 6 ετών, τα οποία φιλοξενούνται από τις υπηρεσίες της δομής, μοιράστηκαν ρούχα, παιχνίδια και πασχαλινά δώρα. Τόσο τα παιδιά όσο και όλοι οι παρευρισκόμενη έπαιξαν, και αντάλλαξαν ευχές για υγεία, για αγάπη, και ημέρες όμορφες και ελπιδοφόρες. 

Η «Μητέρα», άνοιξε την αγκαλιά της το 1955 και αποτελεί έναν από τους κύριους και σημαντικότερους κρατικούς φορείς παιδικής προστασίας στη χώρα μας, που σαν στόχο έχει την προστασία των απροστάτευτων, κακοποιημένων, παραμελημένων παιδιών, καθώς και επιτόκων και λεχωίδων. Από την πρώτη ημέρα αλλά και έκτοτε, κάθε μέρα στα 69 χρόνια δράσης μοναδική επιδίωξη είναι να γίνει μια ισχυρή ασπίδα προστασίας, για κάθε παιδί που στερείται ομαλού οικογενειακού περιβάλλοντος. 

Σκοπός είναι η προσφορά εξειδικευμένων και εξατομικευμένων υπηρεσιών σε παιδιά και γονείς που βρίσκονται σε ειδικές ψυχοκοινωνικές συνθήκες. Πρωταρχικός στόχος είναι η επιστροφή των παιδιών στην φυσική τους οικογένεια και όπου αυτό δεν είναι εφικτό, μέσω των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας, γίνεται η προσπάθεια εξασφάλισης μιας ομαλής ψυχοκοινωνικής εξέλιξης και οικογενειακής αποκατάστασης. Στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα», φιλοξενούνται σήμερα 60 παιδιά, ηλικίας από νεογέννητα έως και 6 ετών, προστατεύει 126 παιδιά τα οποία είναι τοποθετημένα σε ανάδοχες οικογένειες και υποστηρίζει εξω-ιδρυματικά 30 μονογονεϊκές οικογένειες.