Το αστείο «νταηλίκι» με το οποίο μας συστήθηκε η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής πουλάει ακόμα. Και πουλάει δυστυχώς σε όλο το φάσμα της πολιτικής τοποθέτησης. Από την άκρα Αριστερά και την Αριστερά έως την Ακροδεξιά.

Το χαστούκι που έριξε πολιτεύτρια της Νίκης σε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα σύμπτωμα αυτής της φασίζουσας βίας. Οπως ίδιο σύμπτωμα της ίδιας φασίζουσας βίας είναι και το παραλήρημα στο οποίο επιδόθηκε ο βουλευτής του ίδιου κόμματος Νίκος Παπαδόπουλος όταν, μεταξύ άλλων, είπε τη Δευτέρα σε Επιτροπή της Βουλής ότι «οι πιστοί χριστιανοί έχουν αρχίσει να μοιράζουν σφαλιάρες στις εκκλησίες». Ο συγκεκριμένος βουλευτής τυγχάνει ιατρός και είναι γνωστός για τις «επιστημονικές» τοποθετήσεις του. Προ Χριστουγέννων μιλούσε από βήματος για τις πύλες της Κολάσεως που ανοίγουν και τους καλικάντζαρους που επιτίθενται στους χριστιανούς. Επειτα από τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τις σφαλιάρες, ο βουλευτής παραπέμπεται από τον αρχηγό της Νίκης Δημήτρη Νατσιό στο πειθαρχικό, το οποίο θα τον επιπλήξει δεόντως (γέλια κοινού). Τα έχουμε πει και ξαναπεί... Η άγρα ψήφων με νταηλίκι «πιάνει» διότι υπάρχει πάντα ένα ακροατήριο που γοητεύεται από τη μαγκιά και τον κομπασμό τού «ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Η συγκεκριμένη συμπεριφορά άλλωστε είναι «κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση» του συγκεκριμένου ακροατηρίου. Στην πλειοψηφία της κοινωνίας, αυτές οι γραφικότητες προκαλούν γέλιο καθώς μόνο ως γελοιότητες μπορεί να εκληφθούν. Ωστόσο, παραμένει προς ιατρική διερεύνηση το γεγονός ότι ο πάνσοφος λαός επιλέγει να δίνει θεσμική υπόσταση και να αναγάγει αυτήν τη γελοιότητα σε πολιτική. Ελπίζω και εύχομαι στο μέλλον η ιατρική να προχωρήσει εις βάθος και να λάβουμε απαντήσεις...

Καρεκλοθεωρίες...

Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ολοκλήρωσε την έρευνά της και έχει καταλήξει στα πρώτα συμπεράσματα για το θέμα της διαρροής των e-mails από το υπουργείο Εσωτερικών, τα οποία κατέληξαν στην Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου. Το κύριο συμπέρασμα έχει να κάνει με την περίοδο της διαρροής, η οποία οροθετείται χρονικά παραμονές των εθνικών εκλογών του Ιουνίου του 2023, όταν η χώρα είχε υπηρεσιακή κυβέρνηση και όχι μόνο υπηρεσιακή υπουργό Εσωτερικών, όπως ειπώθηκε αρχικά. Το δεύτερο –ακόμα πιο σοβαρό– συμπέρασμα είναι ότι η διαρροή ουδεμία σχέση έχει με την επιστολική ψήφο, καθώς τον Ιούνιο του 2023 το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο όχι απλώς δεν είχε νομοθετηθεί, αλλα ούτε καν είχε παρουσιαστεί και τεθεί σε διαβούλευση. Οσοι βιάστηκαν να αναθεματίσουν την επιστολική ψήφο και τα μυθιστορήματα με νοθείες και υφαρπαγές ψήφων φαντάζουν ξανά οι γραφικοί τύποι στα καφενεία που αραδιάζουν θεωρίες με τσίπουρο και μεζέ.