Με μια ανακοίνωση που απλώς επαναλαμβάνει το ρεπερτόριο των τελευταίων μηνών επιχείρησε να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκλεισε τις εργασίες του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας. 

Για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για πρωθυπουργό «της ακρίβειας, των μεγάλων σκανδάλων, της αδιαφάνειας και των υποκλοπών, της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών» και δεν παρέλειψε να ισχυριστεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατασυκοφάντησε την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» που θύμισαν σε όλους την ανίερη συμμαχία των άκρων της πάνω και της κάτω πλατείας. «Έφτασε μάλιστα στο σημείο να θυμηθεί τις συγκεντρώσεις που γίνονταν στο Σύνταγμα από πολίτες εξαιτίας της χρεοκοπίας στην οποία οδήγησε τη χώρα η ΝΔ, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια της κυβέρνησής του» σημειώνει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ προσπερνώντας το γεγονός ότι αυτές οι συγκεντρώσεις ήταν η μήτρα του λαϊκισμού που ταλαιπώρησε τη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει με την παράλογη βεβαιότητα νίκης ενός κόμματος που στις δημοσκοπήσεις βρίσκεται τουλάχιστον 15 μονάδες πίσω. «Όσο κι αν επιστρατεύει τους Ευρωπαίους φίλους του στην προσπάθειά του να απαξιώσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την περίοδο διακυβέρνησής του οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει ποιος είναι ο κ. Μητσοτάκης και θα του το δείξουν ξεκάθαρα στις κάλπες των ευρωεκλογών» λέει η Κουμουνδούρου.