Η δεύτερη μέρα του επετειακού 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκε με πολλές σημαντικές τοποθετήσεις πρωτοκλασάτων στελεχών, που επιβεβαιώνουν τις διαχρονικές αξίες που ασπάζεται η παράταξη τα 50 χρόνια ζωής της και συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις της κοινωνίας. 

Με σαφή ιδεολογική βάση, το φιλελεύθερο πνεύμα και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που ανέκαθεν στήριξε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όταν οι αντίπαλοί της στα χρόνια της μεταπολίτευσης αμφισβητούσαν τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τις πολιτικές της οικονομικής ένωσης, οι οποίες έθεσαν τις ισχυρές βάσεις για τη χώρα μας. 

Οι ιδέες αυτές, μακριά από λαϊκίστικες κορόνες, παράγουν έργο και συμβαδίζουν με την κοινωνία, η οποία στις εκλογικές αναμετρήσεις επιβραβεύει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα αποτελέσματα, γυρίζοντας την πλάτη στην τοξική αντιπολίτευση. 

Αυτά τα αποτελέσματα ανέφεραν συνοπτικά στις ομιλίες τους οι υπουργοί που μίλησαν σήμερα, από τις αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων, σε θέματα ασφάλειας, παιδεία και λειτουργίας του Δημοσίου. Στις θέσεις που ανέπτυξαν σήμερα οι υπουργοί αποτύπωσαν την καθημερινότητα των Ελλήνων.

Η μάχη των ευρωεκλογών

Ουσιαστικά το επετειακό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας επαναδιατυπώνει τις αρχές που πρεσβεύει η παράταξη εδώ και 50 χρόνια, υπενθυμίζοντας την ιστορία της στους παλιούς και διδάσκοντάς τη στους νέους, με φόντο τις επικείμενες ευρωεκλογές του Ιουνίου.