Στο πλαίσιο του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, διεξάγεται φαντασμαγορική έκθεση φωτογραφίας στο Ζάππειο, η οποία πραγματοποιεί ταξίδι στον χρόνο, ως μία ιστορική αναδρομή στις πιο σηματικές στιγμές της νέας δημοκρατίας στην πενηντάχρονη ιστορία της, καθώς και τους σημαντικότερους σταθμούς της μεταπολίτευσης. 

Ειδικότερα, με μια εξαιρετική έκθεση φωτογραφικού και οπτικοακουστικού υλικού η οποία αποτυπώνει την διαδρομή του κόμματος, έχει στηθεί στην πρώτη αίθουσα δεξιά του Ζαππείου Μεγάρου, όπου πραγματοποιούνται οι εργασίες του 15ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, ξεπροβάλλουν μπροστά στα μάτια των επισκπτών σε πραγματικό χρόνο. Ξεκινώντας από τον προθάλαμο, από τη μια πλευρά, δεσπόζει η ιδρυτική Διακήρυξη του κόμματος όπως διατυπώθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 4 Οκτωβρίου 1974. Και από την άλλη εκτίθεται το τραπέζι στο οποίο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε, στο χώρο του Ζαππείου, στις 28 Μαΐου 1979, τη Συνθήκη προσχώρησης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Εκτίθεται, επίσης, αντίγραφο της Συνθήκης και προβάλλεται βίντεο από την ιστορική εκείνη τελετή.

Προχωρώντας σε ένα διάδρομο, ο επισκέπτης συναντά από την μια πλευρά φωτογραφίες των 9 ηγετών της από το 1974 μέχρι σήμερα, καθώς και σύντομα χαρακτηριστικά αποσπάσματα ομιλιών τους. Στην απέναντι πλευρά προβάλλονται βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα από εμβληματικές στιγμές και χαρακτηριστικές τοποθετήσεις των ηγετών της Παράταξης. Στιγμές που αναβιώνουν το κλίμα που επικρατούσε στο διάστημα που ηγούνταν του κόμματος. και προκαλούν συγκίνηση. Μέσα σε λιγότερα από 10 λεπτά οπτικοακουστικού υλικού ζωντανεύουν 50 χρόνια της ιστορίας της.

Δείτε τις φωτογραφίες

6175957-1.jpg
6176549.jpg
6176551.jpg
6176553.jpg
6175977.jpg
6175976.jpg